sw1

sw1

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN KÜLTÜR SANAT EVİ PROJESİ

///ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN KÜLTÜR SANAT EVİ PROJESİ

 

PROJE ADI
ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN KÜLTÜR SANAT EVİ
PROJE NO
B23
PROJE TÜRÜ
KÜLTÜR SANAT SPOR
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ
BATMAN VALİLİĞİ PROJELER OFİSİ
PROJE SÜRESİ
12 AY
PROJE BÜTÇESİ
130.000 TL
PROJE ÖZETİ
Kültür sanat evi oluşturularak çocuklar için müzik, tiyatro, resim, satranç, gençler için ise fotoğraf, müzik, tiyatro, kısa film, edebiyat, vitray atölyeleri kurulacaktır.
PROJENİN AMACI
Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunarak onları kültür ve sanat üreticileri haline getirmek.
PROJENİN HEDEF KİTLESİ
Kültür ve sanat alanına katılmak isteyen ancak çeşitli nedenlerle imkanı bulunmayan 7-30 yaş arası 1000 çocuk ve genç
PROJENİN TEMEL FAALİYETLERİ
1-Proje ekibinin oluşturulması
2-Yerel basın aracılığı ile duyuruların yapılması ve tanıtım
3-Kursiyerlerin tespit edilmesi ve kayıtlarının alınması
4- Eğitimlerin Uygulanması
4.1.Müzik Atölyesi (piyano ve ney)
4.2.Modern Dans Atölyesi
4.3.Resim Atölyesi
4.4.Güzel Konuşma Diksiyon Atölyesi
4.5.Ebru Atölyesi
4.6. Fotoğraf Atölyesi
4.7. Kısa Film Atölyesi
5- Sanat Ürünlerinin Sergilenmesi
6- Tanıtım
PROJENİN ÇIKTILARI
1.     Proje kapsamında 1 proje yürütücüsü ve idari destek personeli, 9 eğitimci olmak üzere toplam 11 kişi istihdam edildi.
2.     Oluşturulan 9 kültür sanat atölyesinde piyano, ney, resim, diksiyon, ebru, fotoğraf ve kısa film eğitimleri verildi ve 500 çocuk ve genç bu eğitimlerden yararlandırıldı.
3.     Atölyenin ilk mezunları Mardin’de yapılan GAPGENÇ Festivalinde ürünlerini sergileyerek kendilerini ifade ettiler.
4.     Öğrencilerin atölye ürünlerini sergiledikleri bir mezuniyet gecesi organize edildi.
PROJE YARARLANICILARININ- YÜRÜTÜCÜLERİNİN İFADELERİ- NE DEDİLER?
Mustafa ERTÜRK(Proje Koordinatörü): Projemiz 2008 SODES projeleri içinde Batman’da en fazla ses getiren ve katılımın en yüksek olduğu projelerdendi. 400’ü aşkın çocuk ve genç ilk kez ebru, modern dans, piyano, ney, diksiyon, fotoğraf ve kısa film gibi Batman’da daha önce yapılmamış kültürel atölyelerle tanışma fırsatı buldu. Projeye başlarken daha önce örneği olmadığı için katılımcı bulma konusunda sorunlar yaşayacağımızı düşündük. Ancak güçlü tanıtım faaliyeti sonucu projemiz oldukça etkili sonuçlar doğurdu. Projemizde Batman’da gençlere yönelik kültür ve sanat çalışmalarına önderlik eden projemiz bu etkinliklerin gelenekselleşmesini sağlamış ve şimdiden Gençlik Merkezi’nde yeni dönem kayıtlar başlatılmış durumdadır.
Hasan AÇAN(Fotoğraf Eğitmeni): Fotoğraf atölyesini kurduğumuzda, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık ve bu beni oldukça mutlu etti. Çünkü Batman’da bir sanatçıda olması gereken yaratıcılık, hayal gücü ve özgünlüğe sahip pek çok gencin olduğunu biliyordum. Fotoğraf sanatı açısından oldukça yetenekli olan bu gençlere son teknolojik imkanlar doğrultusunda modern fotoğraf tekniklerini aşıladık ve ürünlerini her fırsatta sergilemelerini sağladık. Şu anda bir eğitmen için en büyük mutluluklardan birini yaşıyorum çünkü öğrencilerim edindikleri bilgileri hobi olmaktan çıkarıp mesleğe dönüştürüyor.
Azad ÇINAR(Yaş 22-Katılımcı): Dans, öteden beri benim için bir tutkuydu. Bir gün gençlik evinde modern dans atölyesi kurulduğu ve kayıt alındığını gösteren çarpıcı bir afişle karşılaştım. Kursun ücretsiz olduğunu ve valilikçe düzenlendiğini öğrenince hemen kayıt yaptırdım. Hocamız çok iyi olunca kısa zamanda çok şey öğrendik ve çok eğlendik. Kursun sonunda proje kapsamında bizi grupça Mardin’e götürdüler. GAPGENÇ Festivali’nde arkadaşlarımla bir dans gösterisi yaptık ve binlerce kişi bizi izleyip çok beğendi. O gece yaşadığımız şeyleri ömrüm boyunca unutmayacağım.
Zekiye AKAN(Yaş 20-Katılımcı): Batman’da yaşam biz gençler için, özellikle de bayanlar için çok kolay değil. Ben ve pek çok arkadaşım sosyal hayata aktif olarak katılmak istediğimizden gençlik evine ilk üye olanlardandık. SODES Projeleri başladıktan sonra içimizdeki enerjiyi daha olumlu olarak değerlendirme fırsatı bulduk. Ben de 5 arkadaşımla kısa film atölyesine yazıldım. Öteden beri dikkat çekmek istediğim Batmanlı kadınların yaşamı konusunda kısa bir film çekmeye başladım. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.
2017-04-14T15:35:41+00:00 14/04/2017 Cum|